ดูบทความจุดกำเนิดของเครื่องหมายแคนนอน

จุดกำเนิดของเครื่องหมายแคนนอน

หมวดหมู่: บทความทั่วไป


วันนี้โลโก้แคนนอนมีสีแดงสดใสเป็นที่คุ้นเคยกับผู้คนทั่วโลก อย่างไรก็ตามจุดกำเนิดของเครื่องหมายแคนนอนก่อนที่จะมาเป็นรูปแบบอย่างที่เห็นในปัจจุบันผมเห็นแล้วแทบไม่เชื่อสายตา นี่ถ้าผมไม่ได้อ่านเจอในเว็บของแคนนอนด้วยตัวเองล่ะก็ไม่มีทางเชื่อ
ในปี ค.ศ. 1933 เมื่อห้องปฏิบัติการอุปกรณ์ออฟติคัลก่อตั้งขึ้น ชื่อของกล้องที่ผลิตบนพื้นฐานทดลองในเวลานั้น(ปี ค.ศ. 1934)คือ Kwanon ชื่อนี้สะท้อนให้เห็นถึงความเมตตากรุณาของ Kwanon, เทพธิดาแห่งความเมตตาพุทธและเป็นวิสัยทัศน์ของ บริษัท ในการสร้างกล้องที่ดีที่สุดในโลก โลโก้รวมกับภาพของ "Kwanon กับพระโพธิสัตว์กวนอิม 1,000 อ้อมแขน และเปลวไฟ

 

Kwanon เป็นการออกเสียงภาษาญี่ปุ่นหมายถึงพระโพธิสัตว์กวนอิม Guanyin

 

1934  The engraved Kwanon logo was used on cameras trial-manufactured by the Company (but not actually released in the market).

1934

The engraved Kwanon logo was used on cameras trial-manufactured by the Company (but not actually released in the market).
1935  The Canon logo is registered as a trademark. Prominent features were already inherent in the refinement process.

1935

The Canon logo is registered as a trademark. Prominent features were already inherent in the refinement process.
1953  Unification of the logo. The image was further refined to achieve an overall balance.

1953

Unification of the logo. The image was further refined to achieve an overall balance.

1956  The current logo was the culmination of painstaking and meticulous design efforts.

1956

The current logo was the culmination of painstaking and meticulous design efforts.

 

เมื่อ บริษัท พยายามที่จะเริ่มต้นการตลาดเต็มรูปแบบมันจะต้องใช้ชื่อแบรนด์ที่จะได้รับการ ยอมรับจากผู้คนทั่วโลก จากมุมมองนี้ในปี 1935 Canon จึงเป็นชื่อที่จดทะเบียนเป็นเครื่องหมายการค้าอย่างเป็นทางการ  คำว่า Canon และ Kwanon ออกเสียงคล้ายกัน เรียกได้ว่าเปลี่ยนแปลงจาก Kwanon ไปเป็น CANON เป็นไปอย่างราบรื่นสอดคล้องเป็นอย่างดี


1934:
Engraving using the image of Kwanon attached to
the "Kwanon" prototype as a motif.
Today, the Canon logo, with its vivid red color, is familiar to people around the world. However, the logo underwent a number of changes before reaching its present form.
In 1933, when Precision Optical Instruments Laboratory was established, the name given to cameras manufactured on a trial basis at the time was Kwanon. This title reflected the benevolence of Kwanon, the Buddhist Goddess of Mercy, and embodied the Company´s vision of creating the best cameras in the world. The logo included the word with an image of "Kwanon with 1,000 Arms" and flames.
When the Company sought to begin full-scale marketing, it needed a brand name that would be accepted by people worldwide. From this standpoint, in 1935 the name Canon was registered.

pukko_cat@hotmail.com
Nov 11,2012

Pasted from <http://www.canon.com/about/mark/origin.html

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Guanyin
From Wikipedia, the free encyclopedia. 24 Jul 2018
Teeratus R.

 

 

08 ธันวาคม 2563

ผู้ชม 1447 ครั้ง